Gemuri pentru sezonul rece

Gemuri de sezon
Sursa foto | Gemuri de sezon

Pentru sezonul rece, cele mai sănătoase gemuri sunt cele bogate în vitamine, antioxidanți și substanțe care întăresc imunitatea. Dacă vrei să prepari gemuri fără zahăr adăugat, poți folosi îndulcitori naturali precum siropul de arțar, curmalele, zahăr de cocos sau poți lăsa fructele să-și elibereze dulceața naturală utilizând pectina. Pentru a-și păstra cât mai bine proprietățile fructule trebuie să fie proaspete de 1-2 zile. Unele fructe spre exemplu pot pierde până la 10% din cantitatea de vitamina C pentru fiecare zi trecută după cules. Apoi trebuie să pregătești gemul la foc mic, ideal ar fi în jur de 70 C. Ideală este gătirea la abur. Într-adevăr este greu să pregătești în bucătărie cantități mai mari la abur, dar poți face un efort deoarece gemurile pot furniza cantități importante de vitamine și minerale dacă sunt preparate corect.

Pentru sezonul rece se pot prepara mai multe gemuri care conțin cantități mai mari de vitamina C și antioxidanți, care pot ajuta sistemul imunitar.
Indiferent că sunt fructe din pomi fructiferi sau fructe de pădure ideal ar fi la prepararea gemurilor să nu se folosească fructe de seră, de solar sau de cultură.
Cele mai bune gemuri pentru sezonul rece ar putea fi:
1. Gem de cătină
- Bogat în vitamina C, A și E
- Susține sistemul imunitar și are efect antioxidant
- Se poate prepara cu miere în loc de zahăr
2. Gem de măceșe
- Conține de 20 de ori mai multă vitamina C decât citricele
- Bun pentru imunitate și sănătatea pielii
- Are un gust dulce-acrișor plăcut
3. Gem de afine
- Puternic antioxidant, protejează vederea și sistemul cardiovascular
- Ajută la menținerea sănătății creierului
- Ideal fără zahăr sau îndulcit cu puțină miere
4. Gem de prune
- Bogat în fibre, ajută digestia
- Conține fier și antioxidanți
5. Gem de gutui
- Benefic pentru sistemul digestiv
- Conține vitamina C și minerale esențiale
- Gust aromat și plăcut
6. Gem de merișoare
- Ajută la prevenirea infecțiilor urinare
- Conținut ridicat de vitamina C și antioxidanți
- Perfect pentru a fi consumat cu ceaiuri calde
Totuși dacă nu poți pregăti gemuri, poți păstra fructele sau sucul din fructe stoarse la congelator și apoi să-l consumi pe tot parcursul iernii. Fructele sunt importante pentru organismul uman și dintotdeauna oamenii au căutat metode de a conserva fructele pentru a putea fi consumate pe o perioadă cât mai lungă după cules.

Articol furnizat de:

Articole și advertoriale