Promovare afacere. Cum crești susținut vânzările afacerii tale.

Tabel recesământ 2021
Sursa foto | Tabel recesământ 2021

Conform recensamantromania.ro am extras câteva date cu privire la populația rezidentă din România. Promovarea afacerii trebuie să țină cont de publicul țintă, care sunt limitele de vânzări și potențialul afacerii tale pentru a livra produsele sau serviciile pe care le vinzi.

Indiferent dacă ai o afacere în vânzări sau ai o afacere în servicii, datele statistice îți vor spune unde și cum trebuie să-ți promovezi afacerea pentru ca să poți avea o creștere susținută în venituri.
În acest moment nu mai putem spune că vor veni utilizatori noi de internet. Toți avem telefoane mobile, toți (sau cel puțin cei care au adopta acest mod de cumpărare) comandăm online produse sau servicii. Va exista mereu o bătălie între online și magazinele fizice care vor încerca să atragă clienții de o parte sau de cealaltă. Dar internetul a intrat în viața de zi cu zi a tuturor. Creșterea de vânzări prin intermediul internetului va continua din acestă etapă doar pe măsură ce tinerii vor adopta tot mai mult cumpărăturile pe internet.
Dacă vinzi online produse sau servicii atunci întotdeauna trebuie să ții cont de mai mulți factori, pentru a ști cum trebuie să-ți promovezi afacerea. Concurența este mare, există 1.7 milioane de firme active doar în România. Dar există și foarte multe comenzi plasate la firme din străinătate. Raportat la populația activă cu vârsta peste 15 ani, acest fapt înseamnă ca în România avem o firmă la nouă oameni. Foarte multe dintre aceste firme oferă produse sau servicii pe plan intern ceea ce înseamnă o concurență foarte mare. 
Din această cauză nu trebuie să te oprești în momentul când ai pornit afacerea dar nu se potrivește cu calculul inițial. Potențialul de vânzări la care te-ai gândit că o să-l ai cu afacerea ta este diminuat de foarte mulți factori. În plus întotdeauna cei care au fost primii au beneficiat de o creștere mai rapidă. Dacă ai auzit că orice merge, este adevărat. Orice afacere poate să fie un succes dacă tu reușești să promovezi afacerea corespunzător. Chiar dacă concurența este mare pe orice domeniu există posibilitatea să dezvolți o afacere. Trebuie doar mai multă răbdare și un buget mai mare pentru promovare la început. Din această cauză partea cea mai grea pentru orice companie și orice om de afaceri este să înțeleagă importanța promovării unei afaceri. Mai ales promovarea la început de drum.

Cum promovezi afacerea ta online

Este important să înțelegi că o creștere rapidă prin campanii de promovare scurte de promovare țintită, doar pe anumite canale media, nu înseamnă promovare susținută și nu poți dezvolta o afacere durabilă în acest fel. În funcție de numărul actual de clienți al companiei tale, numărul de angajați, potențialul de livrare pentru produse sau servicii trebuie să analizezi cu atenție modul cum promovezi compania ta. O creștere prea rapidă îți poate duce afacerea la faliment, dacă nu reușești să oferi și mulțumire clienților. Clienții nemulțumiți cu greu se vor întoarce la afacerea ta.
De fiecare dată când faci o campanie de promovare țintită, pe un public țintă mare, trebuie să știi și potențialul conversiilor, astfel încât să fii pregătit pentru a putea livra produsele sau serviciile oferite, rămânând constant în mulțumirea clienților.
Campaniile de promovare care trebuie să le faci constant sunt campaniile de conștientizare și de imagine. Fără să "forțezi", tu intri în "obișnuința" consumatorilor. Doar afacerile care fac campanii de imagine și conștientizare reușesc să construiască afaceri durabile. Vezi aceste promovări peste tot, la televizor, în ziare, pe social media, pe site-uri de anunțuri și promovare afaceri. Promovarea constantă prin campanii de imagine și campanii de promovare țintită bine gândite sunt cele care îți vor susține afacerea și inevitabil vor aduce o crește în vânzări.
Deci niciodată nu te gândii că vei ajunge rapid în vârful piramidei dacă faci o singură campanie sau te promovezi pe un singur canal de promovare știut de tine, recomandat de alții și "foarte lăudat". De cele mai multe ori acest tip de campanii îți induc idei greșite și pot avea afecte negative imediate sau pe termen lung asupra afacerii tale.
Totul în promovare se face pas cu pas, prin cât mai multe canale media, prin campanii continue de imagine și conștientizare în paralel cu campanii de promovare țintită.

Articol furnizat de:

Articole și advertoriale