Promovare afacere online

Promovare afacere
Sursa foto | Promovare afacere

Promovarea afacerii tale online o poți face prin publicarea de conținut pe cât mai multe canale media și site-uri web. Bătălia pentru "primul loc pe SEO" sau pentru primul loc în zona de promovare plătită, pe prima pagină, este din ce în ce mai costisitoare. Și atunci care este soluția? Este foarte ușor să ne dăm seama, pentru că acest lucru s-a mai întâmplat și înainte de apariția internetului. Soluția este căutarea unui alt mod de a atrage clienții, atunci când bătălia pe primul loc este foarte mare.

Așa cum multe afaceri au avut de suferit în momentul când marile magazine de retail și-au făcut apariția pe piața, așa se întâmplă și în acest moment cu internetul. Existența la acest moment a unor poli de promovare online, fie că vorbim de motoare de căutare, site-uri de anunțuri, rețele sociale etc, unde bătălia pentru afișarea în primele locuri este foarte mare, forțează afacerile mici și afacerile medii să caute alte soluții.
Soluția pentru tine și pentru oricine este să găsești pentru afacerea ta "locurile" unde te poți promova și unde poți să atragi noi clienți, pentru afacerea ta. Aceste locuri pot fi "alte" rețele de socializare, directoare de afaceri, site-uri de prezentare afaceri, site-uri de distribuție de conținut. Nu te înghesui când autobuzul este plin sî poți să cauți un autobuz gol, iei un taxi sau îți poți cumperi un autoturism personal.
În plus orice prezentare se numește "anunț", adică anunți ceva. Deci nu trebuie să fugi nici de site-urile de anunțuri. Clienții îți vor veni în funcție de modul cu faci prezentarea, respectiv ofertarea produselor sau serviciilor oferite.
Dacă nu reușești să dezvolți afacerea, din lipsă de clienți, poți să-ți înscrii afacerea pe cât mai multe site-uri și rețele, în paralel cu site-urile și rețelele foarte cunoscute, lăsând la o parte faptul că vrei să menții o anumită imagine pentru firma ta, sperând că vei prinde în acest fel clienți "valoroși".
Important, după ce ai făcut cât mai multe înscrieri, este să găsești o modalitate de a identifica de unde vin trimiterile pentru site-ul tău sau contactele primite. Spre exemplu dacă ai un site în Wordpress poți instala un modul precum "Koko Analytics" sau module asemănătoare, care te pot ajuta să identifici sursele de trafic. Dacă nu ai aceste date îți va fi foarte greu să identifici cu adevărat sursele de trafic pentru promovarea ta online și poți greși în modul cum aloci bugetul pentru promovarea online. Pe site-urile unde nu poți înscrie adresa site-ului tău web, poți identifica aceste surse prin înscrierea unor numere de telefon diferite sau adrese de email diferite (care îți aparțin bineînțeles) pentru a putea identifica sursele de unde primești cele mai multe contacte.
Ai răbdare și actualizează-ți mereu informațiile pe site-urile web și rețelele unde te înscrii. Există perioade și perioade și dacă nu ești perseverent vei rămâne cu impresia că nu funcționează sau te vei concentra pe o direcție care te va limita în găsirea de noi potențiali clienți.
Deci important este, în primul rând, să nu te lași influențat de părerile primite "la un pahar de vorbă" și caută să vorbești cu firme care oferă servicii de promovare, dar în același timp încearcă să afli mai multe detalii, detalii de la companii specializate pe un anumit canal media. Finalul va fi același, și anume vei primii informația că "merge, promovarea online chiar funcționează" indiferent de locul pe care-l alegi. Dar vei și afla mai multe despre promovarea online. Funcționează și SEO, funcționează și anunțurile în sistem CPP sau CPM, funcționează promovarea și rețelele sociale, site-urile de anunțuri și site-urile de distribuție de conținut. De fapt este chiar adevărat. Atâta timp cât nu de fixezi pe o anumită direcție și înțelegi că nu exista un loc pe internet care să-ți aducă suficienți clienți, în mod constant, pentru ca afacerea ta să "meargă bine" și să se dezvolte în mod continuu, vei putea cu adevărat să vezi beneficiile promovării online. Afacerile mici și medii nu au suficiente resurse financiare de promovare pentru a se putea promova pe un singur canal de promovare, lucru care înseamnă să fie mereu în primele poziții în căutări sau să distribuie suficient conținut pentru a ajunge țintit la clienți sau la potențialii clienți. Bugete mici înseamnă ce vei fi mereu la coada listei de așteptare sau afacerea ta va fi promovată doar pe anumite perioade scurte de timp.
Perseverență și să nu spui niciodată nu. Spune da pentru orice loc nou pe internet unde îți poți promova activitatea. Și nu uita, indiferent cât este de mică afacerea ta sau cât de simplu este site-ul afacerii tale, caută să identifici sursele de trafic și sursele pentru contactele pe care le primești, pentru a putea aloca în cunoștință de cauză bugetul pentru promovarea afacerii tale.

Articol furnizat de:

Articole și advertoriale